Saturday, December 8, 2007

Foot massage - Phitsasnulok

Primer ens estoven els peus deixant-los en remull en una palangana, tot seguit ens els netegen amb un sabó granulat tipus defoliador (la veritat no sé si ho fan a tothom o és una tractament especial que em fan després d'escoltar les cobles que cantaven a "grito pelao" els meus peus al desenfundar-los de les bambes). Un cop eixugats ens apliquen ungüent de tigre, amb els vapors del qual aprofitem per desembussar les vies respiratòries superiors.

Estem a Phitsanulok, escarxofades en unes butaques d'uns xiringuitos vora el riu, amb els corresponents certificats decorant les parets, que ofereixen massage per 1 euro l'hora. Després de passar el matí pedalant per la l'antiga ciutat històrica de Sukhothai, a la qual hi hem arribat en un autobús de línia, creiem que les nostres cames i peus ben bé que es mereixen un homenatge.

Hi ha un preludi de fregues suaus, com si pastessin per fer pa, que engloben tot el peu. A continuació amb una eina de fusta semblant a un punxo ens premem aquells punts del peu que, com si fossin un comandament a distància, connecten amb la resta d'òrgans del cos (cervell, pituitària, ulls, orelles, plexe solar, ronyo, estomac, úter, pàncrees, ovaris...) Aquesta operació, que no es mou del peu, beneficia directament a les diferents parts del cos. Resolutiu i sintètic, sí senyor!

Concentro tota la meva atenció en el treball de la massatgista, que prem l'estri contra la carn com si la volgués foradar, intentant detectar algun tipus d'indici revelador (més dolor?, més angúnia?, més pessigolles?) d'alguna mena de dolència. Retinc i memoritzo els punt que m'han semblat conflictiu per més tard comprovar, a través del pòster de les plantes dels peus pintades de diferents colors que hi ha a l'entrada del local, de quina part del cos coixejo. Me'n surten vàries, entre elles l'spleen, que resulta que, en anglés, es deu referir a algun òrgan, quin serà?.

Acabats els peus, ara ja respiren tranquils, passem a les cames que, una mica agarrotades, cedeixen a la pressió dels dits, colces i avantbraços de la massatgista.

Ens acomiaden decidides a provar de nou aquesta costum tant sana i habitual (i barat, que és important) que es fer-te un massatge aquí a Tailàndia.

3 comments:

Anonymous said...

spleen: melsa ,sempre que el meu angles sigui correcte.
en catala esplenectomia és treura la melsa, en castella "bazo"
Be per els massatges.Ja els conec
R.

Anonymous said...

I jo que em pensava que l'spleen era un estat de tristesa pensativa o melangia caracteristic dels poemes de'n Ch.B., entre d'altres. Me n'alegro que tant sols sigui una questio de la melsa, tot plegat.

Anonymous said...

La melsa deu ser allo que es posa al possebre, no?