Monday, September 17, 2007

Xiahe. Dia 1

Arribem a Xiahe pensant que hem atravessat alguna porta interestelar que ens ha catapultat al cor del Perú per l'aparença de la gent que no són monjos.

Pels cartells ininteligibles en xinès i Sanscrit deduïm que encara som a la Xina. Per tant, o bé està farcida de figurants pel rodatge d'alguna pel·lícula sobre el Perú o bé són els tibetans: morenos, baixets, les dones amb llarguíssimes trenes i amb els petits carregats a les espatlles. Ens decantem per la darrera opció.

Semblaria que el poble ens rep de festa major perquè tothom va vestit amb els trajos regionals.

Els tibetans amb batins folgats (talla XXL) amb l'interior forrat de pell i amb brodats a tot volt, collats per la cintura amb cinturons de cuir amples plens de taches. Només els hi faltaria una espasa per semblar samurais. Es cobreixen el cap amb diverses clases de barrets i les dones van enjoiadissimes.

Els monjos amb una indumentaria que cobreix tota la gamma dels vermells. Consta de 3 parts: una part que cobreix les cames fins als peus, una altra que cobreix el tors (sense mànigues) i finalment una enorme capa que els embolcalla de dalt a baix i que varia en el color: grana, rosa fucsia o grana i blanc (com si fos una bandera).

Ni és festa major, ni un decorat de pel·lícula. És la seva vida real.

Fem parada i fonda en aquest poble tranquil, situat a 3.000 metres d'alçada i envoltat de muntanyes i prats als que s'hi arriba en una passejada. El poble, definitivament ens "llama". A en Vadó (quiet) per deixar fluir l'existència en harmonia amb la natura i jo per anar com una fletxa al monestir de Labrang aiam si trobo respostes als meus dubtes existencials.

4 comments:

Anonymous said...

kina sort teniu tius!!. el smni de la mva vda, vistar la xina pfunda, luny de guiris i ciutts contminads, amb la gnt i pbls trankils!!!. tot v de kuan el prfe ens explcar la ruta de la sda. es un smni pendnt, i sa de lluitar pls snis si no vols acbar amargt!!. si + no kal dir k u has intentt!.vstros u steu fnt!. l'adrça me la donà un cmpanya de bsket (jgo al geieg). per crt, per aki surt el nom escuder (amb r). no sras filla del meu presi?n i grmana de la slvia?. k fort si es aixi!
adeeeeeeeu

Anonymous said...

bé, sembla que s'anima això del blog. Aviat serà més visitat que els del pepito grillo i la velleta de 90 i pico anys (Xabier, pots posar un enllaç a aquests blogs?). Penseu-ho nois, potser és el moment de posar-hi publicitat, guanyar uns duros i poder pagar el parquet!. Em sorprén Vadó que no et decantis per l'Islam...ja saps...les quatres dones i tot això...uuuuummm...ben mirat...eeh...4 martes no les aguantes ni tu!!!. Apa, bon vent i, toquem fusta (TOC,TOC), bona mar.
pd: per cert noelia, en xabier i jo també ho som de fills i germans:)!

Anonymous said...

si es la germana de la silvia i la filla del presi
rantell

Anonymous said...

Bé Jordi aquí pemjo els links a les pàgines que comentaves: el famòs blog de Pepito Grillo i el no menys blog de la blogger més vella del món. Podria posar un link al GEIEG però la cosa ja seria massa endogàmica i poc adecuada per aquest blog...
Apa siau!